Ajax slaat Villarreal af in de Champions League

Ajax Choke Villarreal Off in de Champions League
Ajax, de krachtpatser van de Eredivisie, heeft de eerste titel voor de club in lange tijd gewonnen. De finale werd gespeeld op de avond van 5 april, want Ajax stond in het kampioenschap tegenover Villarreal.

Ajax zat bovenop hun spel omdat ze hun allerbeste voetbal speelden. Villarreal, hoewel sterk in het midden van het veld, maar miste veel belangrijke spelers en diepgang.

Captain Albert Luque van het beroemde gouden team van Ajax is al enige tijd uit, het seizoen eindigde met een nederlaag tegen Feyenoord. Maar de clubkapitein en zijn belangrijke doel moesten niet worden geweigerd. Hij kreeg een voorzet van Kluivert, die het hele seizoen lang fantastisch was geweest en de achterkant van het net kon vinden. Ajax eindigde als eerste en kwam nog tweemaal dicht bij het winnen van de titel, maar werd door Juventus uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League.

Kluivert, toen de bal aan hem werd doorgegeven, vond een opening achter een verdediger. Een seconde lang leek hij zijn momentum te verliezen, maar vond na een aantal deflecties een andere versnelling en sloeg een mooie pass over de verdediging. Na een reeks fantastische runs merkte Kluivert dat hij omringd was en niet in staat was om de bal los te laten, rende hij naar de dichtstbijzijnde paal en nam een ​​schot dat langs de keeper glipte.

Met zijn team tot tien man haalde Kluivert een doel waarvan velen geloofden dat het nooit zou kunnen. De bal leek het grootste deel van de verdediging te zijn ontgaan. Toen een laatste slootuitrusting van Varela Kluivert liet vliegen, slaagde hij er gewoon in om Kluivert terug te trekken. Zowat alles was fout gegaan voor Villarreal, ze hadden een enorm tekort voor hen en ze speelden met tien mannen.

Ajax had een duidelijke kans om de finale te halen omdat ze geluk hadden en de spelers in topvorm waren. Ze hadden een grote kans om de titelregering van Villarreal te beëindigen, aangezien de twee teams bijna identieke records hadden. Maar de strijd van Villarreal met Celtic om de Schotse competitie te winnen stond op het punt te beginnen, wat de mogelijkheid betekende dat een Nederlands team de beker won en het eerste Nederlandse team werd dat ooit de Europese beker won, om toe te voegen aan hun vorige titels, was heel reëel.

Ajax-fans zijn enthousiast als Kluivert uit is en het team een ​​paar nieuwe gezichten krijgt, zoals het Nederlandse sterretje Cissokho, de hoog aangeschreven doelman Darmian en de Braziliaanse rechtsback Janmaat. Zoals in elk toernooi zijn er echter veel hard bevochten spellen. Beide teams zullen heel graag hun eerdere prestaties verbeteren en elkaar uitdagen in een competitie waar de twee grootste clubs van het continent, Barcelona en Real Madrid, nu spelen.