De Feyenoord-fans


Feyenoord is een van de bekendste en beroemdste voetbalclubs in Europa, met een bescheiden begin in 1882 als de Rote-Deutsche Feyenoord, een kleine voetbalclub gevestigd in Rotterdam. Sindsdien heeft de Feyenoord-club een unieke positie verworven, niet alleen op het gebied van spelen, maar ook onder supporters, als de ultieme sportcultuur en club, populair zelfs onder fanatici met een passie voor verschillende teams.

Zelfs vandaag blijft Feyenoord een symbool van uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en toewijding, een nog grotere betekenis hebben gekregen toen het rivaliserende team, de Ajax Amsterdam in de Tweede Klasse van het Nederlandse voetbal, werd opgenomen in de FHA. Rotterdam FC werd de nieuwe Amsterdamse club, ter vervanging van de historische, legendarische club, waarvan de geschiedenis als een van de grootste clubs in Europa gemakkelijk terug te voeren is tot de negentiende eeuw.

Het immense succes van Feyenoord is sindsdien voortgezet, met de meeste Decembers-clubs die zich in dezelfde ranglijst bevinden als de beste Bundesliga-clubs. Rotterdam of The Stadion Rotterdam worden bijvoorbeeld nog steeds erkend als de beste supporters van Feyenoord en blijven hun gelovigen de wereld rond brengen. De clubkleuren van Rotterdam, geel en rood, zijn in feite op de shirts van het team aangebracht, en de ‘Rote-Deutsche’, die eigenlijk de clubnaam is, maar die niet is opgenomen in het officiĆ«le clubkamp.

Rotterdam, een kleinere voetbalclub maar nog steeds herkenbaar aan zijn unieke kleuren en geschiedenis, heeft de tweede divisie in de Eerste Liga bereikt, na de halve finale te hebben bereikt in de laatste twee seizoenen, terwijl de steun van de club de grootste was in de zowel wereld als Nederland. Het Stadion Rotterdam, het stadion zelf, is het bekendste en meest bezochte stadion ter wereld als de thuisbasis van Rotterdam FC, die hun thuisbasis moest opgeven vanwege de staatsfinanciering die ze doormaakten. Desondanks zijn er nog steeds mensen die af en toe thuiswedstrijden in Rotterdam bijwonen, en sommige kopen zelfs tickets bij Rotterdam.nl.

De derde competitie wordt de beste competitie genoemd, en Feyenoord-fans, samen met de Rotterdamse volgers, maken deel uit van deze beroemdste competitie. Deze competitie is vrij exclusief, maar de supporters zijn erin geslaagd de naam van de club over de hele wereld op te bouwen, wat te zien is aan hun deelname aan de Wereldbekerfinale in 2020. In deze competitie eindigde Rotterdam als tweede en de club nam de titel van de Derde Divisie mee naar huis.

Er zijn nog veel meer clubs gebouwd in de regio Rotterdam, zoals FC Twente, Ajax Amsterdam en de Eerste Divisie, bekend als de Dutch Cup. De overgrote meerderheid van deze clubs is veel kleiner, en dus nog steeds de grootste fanbase zijn de top drie supportersclubs, Feyenoord en Ajax, hoewel de supporters van FC Twente, de bittere rivalen van Feyenoord, de B-S Eerste Divisie-titel hebben gewonnen. Hoewel deze laatste een nieuwere club zijn, hebben ze hun reputatie opgebouwd en hun steun is zeer bekend, vooral in Nederland.

De supporters van Feyenoord, Ajax en Rotterdam zijn de beste ter wereld, en de verschillende gemeenschappen van Rotterdam en Amsterdam zijn een soort smeltkroes geworden, waar veel verschillende culturen mengen en vermengen, terwijl de club door de jaren heen wordt vertegenwoordigd door een gevarieerd reeks beroemde supporters, die hun stempel hebben gedrukt in de wereld van het voetbal. Of het nu in de Copa del Rey, Champions League of in het Europese voetbal is, Rotterdam en Feyenoord supporters zijn een kracht om rekening mee te houden.